MAGNETNA TERAPIJA

INSTITUTA MIHAJLO PUPIN

Primena magneta

DELOVANJE MAGNETA NA LJUDSKI ORGANIZAM

U savremenoj nauci otkriveno je izuzetno pozitivno delovanje magneta na ljudski organizam. Magnetno polje utiče na propustljivost ćelijske membrane, povećanje protoka kiseonika i hranljivih materija, eliminaciju štetnih materija odnosno ubrzanje mikrocirkulacije i ćelijskog metabolizma, čime dovode do poboljšanja funkcionisanja organizma u svim aspektima: bolja prokrvljenosti tkiva, regeneracija tkiva, prestanak bola, stabilizacija krvnog pritiska, poboljšanje imuniteta i i opšteg psiho-fizičkog zdravstvenog stanja.

Njihovom primenom organizam se oseća „svežije“, ublažavaju se stres, depresivno stanje, nedostatak energije, nesanica i to u veoma kratkom roku.

Savremena medicina magnetnu terapiju koristi kao neizostavnu metodu fizikalne terapije u lečenju povreda i bolesti kao što su uganuća, naprsnuća, prelomi, zarastanje rana, otoci, hematomi, išijalgije, diskus hernije, reume, osteoporoze i brojne druge.

Otkriveno je blagotvorno delovanje magneta na povećanje elastičnosti kože i njeno zatezanje, smanjenje bora i strija, eliminisanje masnih naslaga i celulita, povlačenje vena i kapilara, tako da se primenjuju i  kao izuzetno korisna estetska metoda.

Magneti Instituta Mihajlo Pupin su u funkciji unapređenja zdravlja i lepote, čime mogu da poboljšaju kompletan kvalitet života svakom čoveku.

 

PREDNOSTI MAGNETNE TERAPIJE

  • primena je laka, brza, bezbolna i sigurna
  • usmerena je na otklanjanje uzroka zdravstvenog ili estetskog problema
  • izbegavaju se neželjena dejstva lekova
  • znatno se skraćuje vreme oporavka
  • nošenje proizvoda ne umanjuje radnu sposobnost
  • nisu potrebni dodatni izvori energije (punjenje, napajanje)
  • proizvodi su dugoročni, a magneti imaju neograničeni rok upotrebe
  • ostvaruju se značajne uštede kućnog budžeta

 

SIGURNOST U PRIMENI

U našim proizvodima - magnetnim sistemima, koji su u službi zdravlja i lepote, nalaze se bio-magneti proizvedeni u Institutu Mihajlo Pupin - Piezotehnologija d.o.o. koji su ispitani i atestirani na odeljenju Maksilofacijalne hirurgije Vojno Medicinske Akademije u Beogradu. Jačina njihovog magnetnog polja iznosi 600 Gauss-a (odnosno 60 mT), što je u skladu sa normativima Svetske zdravstvene organizacije kako bi bili potpuno neškodljivi po ljudsko zdravlje.

Magnetna stimulacija se ne primenjuje u slučajevima trudnoće, kancera i prisutva elektrostimulatora (Pacemaker) u zoni dejstva magnetnog polja.

Pretražite našu prodavnicu